Història

Ara fa més de cinc segles Johannes Gutenberg editava el que està considerat el primer llibre imprès de la història, el “Missal de Constanza”. I durant els primers temps aquell invent revolucionari que era la impremta es dedicà principalment a l’edició de llibres. Però a principis del segle XIX es produeix un canvi de tendència, degut al creixement industrial i al conseqüent augment de la demanda de material imprès per part de les empreses, que provoquen una evolució del sector.

Els processos artesanals d’impressió amb tipografia es van anar mecanitzant i automatitzant gràcies a les millores tecnològiques. Fins que va tenir lloc la revolució definitiva: l’aparició de l’òfset, que és la impressió indirecta a través d’un roleu de cautxú. La millora en la qualitat dels impresos que oferia aquest sistema i la optimització en els processos va obligar la majoria de tallers a implantar-lo per poder seguir sent competitius. Amb la seva posterior introducció en el món de la impremta, la informàtica es convertirà en el millor aliat de l’òfset, ja que va suposar un canvi radical en el sistema de treball del nostre sector.

Actualment conviuen la impressió òfset amb la incorporació més recent: la impressió digital, pensada de moment per petites tirades però alhora en constant evolució.

Lith Gràfiques va néixer el 1989 i des de llavors no ens hem perdut cap capítol de la història de la impremta, incorporant contínuament millores tecnològiques. I volem seguir essent testimonis actius d’aquesta evolució.

Lith Gràfiques, SL | Pol. Ind. La Farga - C/ Noc, 27 - Banyoles | Tel.+WhatsApp 972 572 185 | lith@lithgrafiques.com 

©Lith Gràfiques 2020 - Política de privacitat